Kip­sa­la­de met avo­ca­do

Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm.

(192)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Frisse salade met rucola, cherrytomaat, avocado en warme kipfilet. De pestodressing doet het 'm. 8 personen
3 192

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout. Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.
  2. Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.
  3. Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Kipsalade met avocado

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­sa­la­de met avo­ca­do

1
1
  • 600 g kipfilet

Snijd de kipfilets in de lengte in repen en halveer. Bestrooi met peper en zout.

2
2
  • 25 g boter

Verhit in een koekenpan de boter en bak de reepjes kip in ca. 10 min. rondom bruin en gaar.

3
3
  • 200 g Italiaanse pesto-dressing
  • 125 g crème fraîche

Roer in een schaal de Italiaanse dressing en de crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 avocado's

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

5
5
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de cherrytomaatjes. Schep de avocado, tomaatjes en kip door de dressing.

6
6
  • 75 g rucolaslamelange
  • 8 basilicumblaadjes

Verdeel de slamelange langs de rand van een platte schaal. Schep de kipsalade in het midden en garneer met de blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.