Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en kip

Picknick? Pastasalade! Deze goedgevulde variant (mét noten) is zeker weten als eerste op.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Picknick? Pastasalade! Deze goedgevulde variant (mét noten) is zeker weten als eerste op. 8 personen
3 31

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Kook de pasta en asperges in een grote pan met ruim kokend water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan 1/3 van de olie en bak de walnoten 1 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.
  2. Snipper de ui. Verhit in de koekenpan de rest van de olie. Pers de knoflook boven de pan en fruit zachtjes samen met de ui ca. 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak bruin en gaar in ca. 5 min. Strooi er peper en zout over.
  3. Laat in een vergiet pasta en asperges uitlekken. Doe over in een schaal. Schep de kip en pestospread erdoor. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met walnoten. Serveer de salade warm of koud.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Pastasalade met asperges en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta­sa­la­de met as­per­ges en kip

1
1
  • 500 g groene asperges
  • 250 g penne rigate
  • 1 el (olijf)olie

Snijd de asperges in stukken van 5 cm. Kook de pasta en asperges in een grote pan met ruim kokend water met zout in ca. 10 min. beetgaar. Verhit in een koekenpan de olie en bak de walnoten 1 min. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout.

2
2
  • 3 sjalotjes
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 teen knoflook
  • 200 g kipfiletblokjes

Snipper de ui. Verhit in de koekenpan de rest van de olie. Pers de knoflook boven de pan en fruit zachtjes samen met de ui ca. 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak bruin en gaar in ca. 5 min. Strooi er peper en zout over.

3
3
  • 90 g pestospread

Laat in een vergiet pasta en asperges uitlekken. Doe over in een schaal. Schep de kip en pestospread erdoor. Breng pittig op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met walnoten. Serveer de salade warm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.