Fo­cac­cia-cros­ti­ni met pad­den­stoe­len

(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans borrelhapje 8 stuks
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom 3 eetlepels olie en 2 teentjes knoflook door elkaar roeren. Focaccia in 8 plakken snijden. Plakken bestrijken met knoflookolie en op rooster in oven in ca. 6-8 minuten goudbruin en knapperig bakken. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten. Sjalotjes en rest van knoflook ca. 3 minuten zachtjes fruiten. Paddestoelen toevoegen en op hoog vuur in ca. 3-4 minuten bruinbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Paddestoelen op crostini scheppen. Kaas en peterselie erover strooien. Direct serveren.

Tip:

Pittige knoflookolie: Houd je van pittig dan kun je voor deze crostini ook olijfolie extra vierge met knoflookaroma en chilipeper uit een fles nemen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.