Fri­can­deau met to­nijn in sla­blad

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 personen
3 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine tonijn met ansjovis en olijvonaise pureren. Citroensap en peper naar smaak erdoor mengen. Blaadjes van krop little gem losmaken, wassen en goed laten uitlekken. Blaadjes sla op schaal zetten. Tonijnpuree erin scheppen. Plakjes fricandeau losjes vouwen en op tonijn in sla leggen. Kappertjes en basilicum erover strooien.

Tip:

Witlof: Vervang de blaadjes little gem door blaadjes witlof. Reken dan op 2 dikke struikjes witlof voor twaalf hapjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 75 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 6 g
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.