Noord-Afri­kaan­se groen­te­dip met ko­mijn en se­sam­zaad

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 stuks
3 17

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bleekselderij en wortel in lengte in dunne repen snijden. Repen rechtop in wijde glazen zetten. In droge koekenpan cashewnoten en peper roosteren. In keukenmachine cashewnoten en peper fijnmalen. Koriander, komijn en sesamzaad erdoor mengen (= dukkah). Overdoen in schaaltje. Olie en houmous ook in schaaltjes scheppen. Glazen met groenten en schaaltjes met dukkah, olie en houmous bij elkaar op blad zetten.

Tip:

Wat is dukkah? Dukkah komt uit Egypte, maar wordt overal in Noord-Afrika als mezze geserveerd. Het is een mengsel van noten en specerijen. Doop de groentestengels eerst in geurige olie of houmous en dan in de dukkah voor een krokant en kruidig notenlaagje. Ook lekker met (Turks) brood of geroosterde puntjes pitabrood.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.