Rijst­crac­kers met te­riy­a­ki­kip

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 16 stuks
4 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kommetje teriyakimarinade mengen met knoflook en honing. In pan olie verwarmen, kip erin leggen en marinade erover schenken. Kip afgedekt in ca. 10 minuten gaar smoren, regelmatig keren. Kip in marinade laten afkoelen. Filets met twee vorken in stukjes scheuren. Stukjes door marinade wentelen. Reepjes kip over rijstcrackers verdelen. Garneren met kleine toefjes tuinkers. Direct serveren.

Tip:

Andere witte plakjes: Vervang de rijstcrackers eens door dunne plakjes rettich. Laat de plakjes rettich wel goed op keukenpapier uitlekken.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 25 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.