Zalm­steak met wa­ter­ker­s­pes­to

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
2 4

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • blender

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine of blender helft van waterkers doen. Walnoten, citroensap en geraspte mierikswortel toevoegen en alles pureren tot gladde saus. Al mengend notenolie in dun straaltje toevoegen. Waterkerspesto op smaak brengen met zout en peper. Pesto overdoen in schaaltje. Uit rest van waterkers harde steeltjes verwijderen. Blaadjes waterkers over platte schaal verdelen. Vel van zalmsteaks verwijderen. Steaks halveren en op waterkers leggen. Waterkerspesto erbij serveren.

Tip:

Ook lekker bij... Deze waterkerspesto is ook lekker met andere gerookte vissoorten. Maak bijvoorbeeld een mooie schaal op met plakken gerookte zalm, gerookte forel, gerookte heilbot en gerookte paling.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 22 g
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.