Abri­ko­zen met gei­ten­kaas en spek

Zachte en zoete vulling in een zoute, knapperige wikkel van spek.

  • borrelhapje
  • 16 stuks
  • 85 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje Zachte en zoete vulling in een zoute, knapperige wikkel van spek. 16 stuks
3 122

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • 16 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd indien nodig de korst van de geitenkaas en snijd de kaas in 16 stukjes.
  2. Maak de abrikozen tot het midden open en vul met een stukje geitenkaas. Wikkel er een plakje ontbijtspek om en steek vast met een cocktailprikker. Leg de abrikozenpakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in ca. 10 min. of tot het spek knapperig is.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Abrikozen met geitenkaas en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Abri­ko­zen met gei­ten­kaas en spek

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
  • 150 g zachte geitenkaas

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd indien nodig de korst van de geitenkaas en snijd de kaas in 16 stukjes.

3
  • 16 gewelde abrikozen zonder pit
  • 16 plakken ontbijtspek

Maak de abrikozen tot het midden open en vul met een stukje geitenkaas. Wikkel er een plakje ontbijtspek om en steek vast met een cocktailprikker.

4

Leg de abrikozenpakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven in ca. 10 min. of tot het spek knapperig is.

5

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.