Krui­di­ge kip­bal­le­tjes in to­ma­ten­saus

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
4 27

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom kipgehakt, ui, piment, pijnboompitten en 1 1/2 eetlepel peterselie goed mengen. Gehakt tot ca. 24 kleine balletjes vormen. In braadpan olie verhitten en balletjes in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar bakken. Tomatenblokjes met sap erbij schenken en balletjes hierin nog ca. 5 minuten verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van peterselie erover strooien. Warm of koud serveren.

Tip:

Lekker met rijst: Deze kruidige gehaktballetjes combineren goed met Perzische rijst met linzen (zie elders op de site).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.