Krui­di­ge pom­poen­qui­che met ko­ri­an­der

Deze smeuïge herfstquiche staat in een half uur in de oven en is in stukjes ook heerlijk als hapje.

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(183)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze smeuïge herfstquiche staat in een half uur in de oven en is in stukjes ook heerlijk als hapje. 8 personen
3 183

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat het deeg ontdooien. Snijd de pompoen in plakken, snijd de schil eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm. Verhit de helft van de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Voeg de bosui en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.
  2. Klop de eieren los met de slagroom. Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de quichevorm in. Leg op een met bloem bestoven werkvlak de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg. Hak de koriander fijn. Schep de helft van de koriander door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm. Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin. Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de rest van de koriander en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 185 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Kruidige pompoenquiche met koriander

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­di­ge pom­poen­qui­che met ko­ri­an­der

1
1
  • 5 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 1 pompoen

Laat het deeg ontdooien. Snijd de pompoen in plakken, snijd de schil eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 1/2 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de pompoen al omscheppend ca. 3 min.

3
3
  • 9 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm.

4
4
  • 1½ el Indiase currypasta

Voeg de bosui en currypasta toe en bak het geheel nog 1 min. Laat het mengsel iets afkoelen.

5
5
  • 3 eieren
  • 125 ml slagroom

Klop de eieren los met de slagroom.

6
6
  • 2 el olijfolie

Verwarm de oven voor op 225 °C. Vet de quichevorm in.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

7
7
  • 2 el bloem

Leg op een met bloem bestoven werkvlak de plakjes deeg op elkaar en rol uit tot een ronde lap van ca. 30 cm. Bekleed de vorm met het deeg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

8
8
  • 15 g verse koriander

Hak de koriander fijn. Schep de helft van de koriander door de pompoen. Schep de pompoen in de vorm.

9
9

Verdeel het eimengsel erover. Bak de quiche net onder het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin.

10
10

Neem de quiche uit de oven en laat 10 min. staan. Garneer met de koriander en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.