Gaz­pa­cho in bor­rel­glaas­jes

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 90 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans voorgerecht 8 personen
3 140

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • borrelglaasjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil en snijd de komkommer samen met de tomaat in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Pureer in een keukenmachine de komkommer, tomaat, paprika, sjalot en de knoflook.
  2. Laat de gazpacho afgedekt in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden. Snijd de ciabatta in sneetjes, verwijder van 2 plakjes ciabatta (per 8 personen) de korstjes en verkruimel boven de groentepuree. Voeg de azijn en de olie toe en pureer alles nog kort. Breng goed op smaak met peper en zout.
  3. Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster goudbruin en besprenkel met de rest van de olie. Schep de gazpacho in borrelglaasjes. Serveer met de ciabatta.

variatietip:

Druiven gazpacho: Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie. Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Gazpacho in borrelglaasjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gaz­pa­cho in bor­rel­glaas­jes

1
1
  • 1 snackkomkommer
  • 4 tastytomtomaten
  • ½ rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 knoflook

Schil en snijd de komkommer samen met de tomaat in stukjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

2
2

Pureer in een keukenmachine de komkommer, tomaat, paprika, sjalot en de knoflook.

3
3
  • ½ ciabatta

Snijd de ciabatta in sneetjes, verwijder van 2 plakjes ciabatta (per 8 personen) de korstjes en verkruimel boven de groentepuree.

4
4
  • 1 el balsamicoazijn
  • 3 el olijfolie extra vierge

Voeg de azijn en de olie toe en pureer alles nog kort. Breng goed op smaak met peper en zout.

5
5

Laat de gazpacho afgedekt in de koelkast in ca. 1 uur door en door koud worden.

6
6
  • 1 el olijfolie extra vierge

Rooster de sneetjes ciabatta in een broodrooster goudbruin en besprenkel met de olie. Schep de gazpacho in borrelglaasjes. Serveer met de ciabatta.

variatietip:

Druiven gazpacho: Gazpacho is oorspronkelijk een heel degelijke Spaanse soep van oud brood, water en olijfolie. Voor de smaak werd daar ook wat tomaat aan toegevoegd en later ook komkommer en paprika. Nu staat de naam gazpacho ook voor een koude soep gemaakt van gepureerde rauwe groente en brood. Probeer eens een gazpacho van witte druiven met bleekselderij, bosui en wortel. Breng op smaak met sherryazijn of wittewijnazijn en basilicumolie. Of pureer voor een mooi groene en lekker pittige gazpacho komkommer met groene paprika en rucolasla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.