Em­pan­a­da's met cho­ri­zo

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 365 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 8 personen
3 64

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller, bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak in een koekenpan zonder olie of boter de chorizo knapperig bruin. Voeg de ui, paprika en oregano toe en laat met de deksel op de pan 7 min. zachtjes stoven. Roer regelmatig.
  2. Meng ondertussen in een kom de mix voor pizza bodem, kaas en olie en bereid het deeg verder volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rol het deeg met een deegroller uit tot een dunne lap en snijd met behulp van een bordje (Ø 14 cm) 8 cirkels uit het deeg.
  3. Schep de peterselie en peper door het chorizomengsel en verdeel het mengsel over het deeg. Vouw het deeg dubbel, maak de randen vochtig en vorm tussen duim en wijsvinger een mooie schulprand. Leg de empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Serveer de empanadas warm, lauwwarm of koud.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.