Ge­gra­ti­neer­de mos­se­len met ou­de kaas

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 20 stuks
4 32

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen in grote pan leggen. 2-3 Eetlepels water toevoegen. Mosselen afgedekt op hoog vuur ca. 5-8 minuten verwarmen tot schelpen opengaan. Mosselen afgieten en uit schelpen nemen. Elke mossel in één schelphelft terugleggen. Schelpen naast elkaar op bakplaat zetten. In keukenmachine brood, knoflook en peterselie fijnmalen. Boter en kaas erdoor mengen en zout en peper naar smaak toevoegen. Botermengsel over mosselen verdelen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en mosselen in ca. 3 minuten gratineren.

Tip:

Mosselen schoonmaken: Bij Albert Heijn worden verse mosselen panklaar verkocht. Je kunt de mosselen in feite zo in de pan leggen. Verwijder wel mosselen met een kapotte schelp en mosselen die na een flinke tik op het aanrecht niet dichtgaan. Je kunt de mosselen ook heel even onder koud stromend water houden, om te zien of ze zich sluiten.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 20 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.