Pas­tei met kip en groen­ten

Zin in warm, hartig en Hollands? Deze ovenschotel is niet moeilijk, wél heel lekker.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 890 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zin in warm, hartig en Hollands? Deze ovenschotel is niet moeilijk, wél heel lekker. 4 personen
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal met platte rand (1,5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Klop het ei los. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kip en ui 4 min. Voeg de groentemix toe en bak 4 min. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Vet de ovenschaal in. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout en schep in de ovenschaal.
  3. Leg de bladerdeegplakes op elkaar en rol uit tot een deeglap die iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de rand van de schaal met water, leg het deeg erop en druk aan. Bestrijk het deeg met ei. Steek in het midden een klein rondje uit. Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 30 min. knapperig en goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 890 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 69 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 02-03

Pastei met kip en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­tei met kip en groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 uien
  • 1 ei
  • 360 g kipfiletblokjes

Ontdooi het bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de ui. Klop het ei los. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout.

3
3
  • 50 g boter
  • 700 g worteltjes en doperwten panklaar
  • 250 g verse roomkaas kruiden

Verhit de boter in een braadpan. Bak de kip en ui 4 min. Voeg de groentemix toe en bak 4 min. Voeg de roomkaas toe en laat smelten. Vet de ovenschaal in. Breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout en schep in de ovenschaal.

4
4

Leg de bladerdeegplakes op elkaar en rol uit tot een deeglap die iets groter is dan de ovenschaal. Bestrijk de rand van de schaal met water, leg het deeg erop en druk aan. Bestrijk het deeg met ei. Steek in het midden een klein rondje uit.

5
5

Bak de pastei in het midden van de oven in ca. 30 min. knapperig en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.