Ge­vul­de to­ma­ten en pa­pri­ka's met rijst

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (inhoud ca. 1 1/2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor. Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.
  3. Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven. Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 02-03

Gevulde tomaten en paprika's met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de to­ma­ten en pa­pri­ka's met rijst

1
1
  • 200 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

3
3
  • 4 vleestomaten
  • 2 groene paprika's
  • 1 ui

Snijd de kapjes van de tomaten, hol ze uit en snijd heft vruchtvlees fijn. Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui.

4
4
  • 3 el olijfolie
  • 1 bakje tofu
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ zakje pijnboompitten

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de tofu toe en bak 2 min. mee. Schep de rijst, tomaatstukjes, kaneel en pijnboompitten erdoor.

5
5

Breng pittig op smaak met zout en peper. Vul de tomaten en paprikahelften met het rijstmengsel, houd het restant warm. Zet de kapjes op de tomaten.

6
6

Zet de groente in een ovenschaal. Dek de schaal af en plaats de ovenschaal 20 min. in het midden van de oven.

7
7

Verwijder de deksel van de schaal en bak de groente nog 10 min. Serveer de gevulde groenteteelt de rest van het rijstmengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.