Pas­ta met kip en gor­gon­zo­la­saus

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal doorsnede 30 cm, ingevet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en leg in een ovenschaal. Snijd de korsten van het brood en verkruimel (eventueel in de keukenmachine). Knip de peterselie fijn en meng door het broodkruim. Verdeel de tomaten over het broodkruim en besprenkel met 3 el olie. Bak de tomaten in het midden van de oven 15 min. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de kipfilets met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en bak de kipfilet in 12 min. gaar en bruin. Laat de crème fraîche met de gorgonzola smelten in een steelpan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de pasta met de saus, kipfilet en tomaten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 960 kcal
  • eiwit 51 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 55 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-53

Pasta met kip en gorgonzolasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met kip en gor­gon­zo­la­saus

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 tomaten
  • 2 sneetjes oud witbrood

Halveer de tomaten en leg in een ovenschaal. Snijd de korsten van het brood en verkruimel (eventueel in de keukenmachine).

3
3
  • 15 g verse peterselie
  • 3 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Knip de peterselie fijn en meng door het broodkruim. Verdeel de tomaten over het broodkruim en besprenkel met de olie.

4
4
  • 300 g pasta

Bak de tomaten in het midden van de oven 15 min. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 4 maiskipfilets
  • 2 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper

Bestrooi de kipfilets met peper en eventueel zout. Verhit de olie en bak de kipfilet in 12 min. gaar en bruin.

6
6
  • 4 el crème fraîche
  • 300 g gorgonzola

Laat de crème fraîche met de gorgonzola smelten in een steelpan. Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Serveer de pasta met de saus, kipfilet en tomaten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.