Cham­pig­non­flap­jes met zout­vlok­ken

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 730 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bladerdeegplakjes laten ontdooien. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Sjalotten pellen en snipperen. In koekenpan boter verhitten. Sjalot en champignons 5 min. bakken, vocht zoveel mogelijk laten verdampen. Oven op 200 °C voorverwarmen. Roomkaas door champignons mengen. Mengsel met zout en peper op smaak brengen. Champignonmengsel over bladerdeegplakjes verdelen. Plakjes diagonaal dichtvouwen en aan randen goed dichtdrukken. Ei loskloppen. Bovenkant van deeg met ei besmeren en zoutflakes erover strooien. Flapjes in oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Groentemix volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Flapjes met groentemix serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 56 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-53

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.