Ro­mi­ge zuur­kool­qui­che

Lekker met salade van kropsla en mosterd-honingdressing.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(138)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Lekker met salade van kropsla en mosterd-honingdressing. 4 personen
3 138

Ingrediënten

Lekker erbij
Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes. Giet de knakworstjes af en snijd ze in stukjes. Meng de zuurkool met de knakworstjes en de bacon. Klop de finesse met de eieren en de kaas los.
  3. Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Smeer de mosterd over de deegbodem en leg de zuurkool erop. Schenk het eimengsel over de zuurkool. Bak de quiche ca. 35 min. in het midden van oven gaar en goudbruin.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 2.620 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-53

Romige zuurkoolquiche

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge zuur­kool­qui­che

1
1
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart

Laat de plakjes deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

2
2
  • 520 g zuurkool naturel
  • 200 g bakbacon dikke plakken

Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de bacon in reepjes.

Zuurkool

Instructievideo

04:12 min.

3
3
  • 400 g runderknakworstjes

Giet de knakworstjes af en snijd ze in stukjes.

4
4

Meng de zuurkool met de knakworstjes en de bacon.

5
5
  • 150 ml finesse voor koken
  • 3 eieren
  • 100 g gemalen oude kaas 48+

Klop de finesse met de eieren en de kaas los.

6
6
  • 2 g boter om in te vetten
  • 2 el Zaanse mosterd

Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Smeer de mosterd over de deegbodem en leg de zuurkool erop.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

7
7

Schenk het eimengsel over de zuurkool.

8
8

Bak de quiche ca. 35 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.