Gei­ten­kaas­fon­due

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 35

Ingrediënten

Keukenspullen
  • caquelon

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In fonduepan witte wijn verwarmen. Geitenkaas in stukjes snijden. Geitenkaas en jonge kaas in warme wijn laten smelten (wijn niet laten koken). Sherry met maizena tot papje roeren en door gesmolten kaas roeren. Goed roeren tot gladde kaasfondue ontstaat. Fondue met peper op smaak brengen. Bieslook fijnknippen en over fondue strooien. Kaasfondue aan tafel warmhouden op rechaud. Stokbrood in stukjes snijden. Aan tafel broodstukjes en tomaatjes in kaasfondue dopen. Lekker met gemengde salade en vinaigrette.

Tip:

In plaats van een caquelon (kaasfonduepan) kunt u ook een steelpan met dikke bodem gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 52-53

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.