Ita­li­aans ge­krui­de fo­rel uit de oven

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bestrooi de buikholte van de forellen met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Snipper de ui en snijd de tomaatjes in reepjes. Vul de forellen met de ui en tomaat. Bestrooi de buitenzijde van de forellen met peper en zout.
  2. Leg elke forel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met de olie. Vouw de aluminiumfolie tot pakketje dicht en bak de vis in het midden van oven in ca. 25 min. gaar.
  3. Verwarm de spinazie en de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de puree en spinazie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 50-51

Italiaans gekruide forel uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans ge­krui­de fo­rel uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 4 forellen
  • 25 g Italiaanse kruiden
  • 1 rode ui
  • 8 gedroogde tomaten in olie

Bestrooi de buikholte van de forellen met peper, zout en de Italiaanse kruiden. Snipper de ui en snijd de tomaatjes in reepjes.

3
3

Vul de forellen met de ui en tomaat. Bestrooi de buitenzijde van de forellen met peper en zout.

4
4
  • 4 el olijfolie

Leg elke forel op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met de olie.

5
5

Vouw de aluminiumfolie tot pakketje dicht en bak de vis in het midden van oven in ca. 25 min. gaar.

6
6
  • 450 g bladspinazie
  • 1 pak aardappelpuree à  la minute naturel

Verwarm de spinazie en de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de vis met de puree en spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.