Toast met pit­ti­ge kaas en wijn­ge­lei

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 185 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage schaal, met olie ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In ruime pan wijn met takje tijm en suiker aan de kook brengen. Wijn op laag vuur tot helft laten inkoken. Gelatine 5 min. in koud water weken. Pan van vuur nemen, tijm verwijderen, wijn iets laten afkoelen. Gelatine uitknijpen en al roerend in warme wijn laten oplossen. Wijn in schaal schenken en in koelkast minimaal 3 uur tot gelei laten opstijven.
  2. Ovengrill of oven op 200 °C voorverwarmen. Kaas in plakken snijden. Van ciabattina's zijkanten afsnijden en broodjes met scherp mes in flinterdunne plakken snijden. Sneetjes in oven lichtbruin roosteren. Uit oven nemen en laten afkoelen. Wijngelei op werkblad storten en in flinters snijden. Toastjes met kaas beleggen en garneren met wijngelei.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.