Om­ge­keerd aard­ap­pel-stoof­peer­taartje

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 400 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm met dikke bodem of ovenschaal (24 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes schaven of snijden. Droogdeppen en bestrooien met zout en peper. In grote koekenpan aardappels in olie in 5 min. lichtbruin bakken, halverwege keren. Stoofperen afgieten, droogdeppen en in plakjes snijden. Vorm dik insmeren met boter, suiker en gemberpoeder erover strooien. Plakjes peer op bodem rangschikken, afdekken met aardappels. Op met bloem bestoven werkvlak deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot lap die iets groter is dan vorm. Deeglap op aardappels leggen en rond aardappels vouwen (binnen schaal). In oven taart in 30-35 min. goudbruin en gaar bakken. Vorm uit oven nemen, schaal erop leggen en voorzichtig samen keren. Taart in 4-6 punten snijden. Lekker met kalkoengebraad met kruidenboter* en veldslamelange.

Tip:

*Kalkoengebraad met kruidenboter is speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.