Spruit­jes met vol­ko­ren-no­ten­kruim

(3)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht 4 personen
2 3

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruitjes in ruim water met zout 1 min. koken. Afgieten en in vergiet laten uitlekken. Brood (in keukenmachine) zo fijn mogelijk verkruimelen. In wok spruitjes in helft van boter op matig vuur in 5 min. beetgaar bakken, regelmatig omscheppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Broodkruim en hazelnoten op laag vuur in 5 min. bruinbakken. Af en toe omschudden. Van vuur af bieslook door broodkruim roeren. Spruitjes overdoen in warme schaal enop smaak brengen met zout en nootmuskaat. Broodkruim erover strooien. Serveren bij hertenbiefstuk (met wildsaus en perenchutney*).

Tip:

*Speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.