Bla­der­deeg­taart

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet
  • appelboor

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bladerdeeg laten ontdooien. Met appelboor klokhuis uit appels en peer steken, fruit schillen. Appels en peer elk in 8 partjes snijden, partjes halveren en met citroensap besprenkelen. Vijgen in stukjes snijden, stugge steeltjes verwijderen. In kom suiker, custardpoeder, kaneel en kardemom mengen. Cranberry's, rozijnen, vijgen, peer en appel erdoor scheppen. Fruitmengsel over bodem van taartvorm verdelen. Plakjes bladerdeeg op een met bloem bestoven werkvlak op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van 26 cm. Rand van taartvorm met water nat maken en deeglap over fruit leggen. Deeg met duim en wijsvinger tot schulprand op rand van vorm vastdrukken. Met appelboor in midden gaatje in deeg maken. Eventueel garneren met blaadjes, gemaakt uit restjes deeg. Taartvorm onverpakt in diepvries zetten. Eenmaal bevroren pie verpakken in diepvriesbestendige aluminiumfolie.
  2. Oven voorverwarmen op 200 °C. Van aluminiumfolie klein rolletje maken en dat als 'schoorsteentje' in gaatje van deeg steken. Zo kan waterdamp tijdens bakken ontsnappen. Bevroren pie bestrijken met melk en in oven in ca. 40-50 min. goudbruin en gaar bakken. Warm serveren, bijvoorbeeld met slagroomijs of losgeklopte crème fraîche.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.