Kal­koen­fi­let met groe­ne groen­ten uit de braad­zak

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 235 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadzak

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pan met ruim kokend water en wat zout groentemix 2 min. koken. Groenten in vergiet onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Bosuitjes erdoor mengen en groenten overdoen in braadzak. Sinaasappel schoonboenen en helft van schil eraf raspen. In kom sinaasappelrasp mengen met mosterd, kurkuma, korianderzaad, chilipoeder, zout, peper en boter. Kalkoenfilets rondom met dit mengsel bestrijken en op groenten leggen. Helft van fond in braadzak scheppen en zak afsluiten met bindertje. Braadzak en rest van fond invriezen.
  2. Braadzak uit vriezer nemen en enkele gaatjes in bovenkant prikken. Braadzak in braadslede of lage ovenschaal in oven schuiven. Oven inschakelen op 200 °C en kalkoen in 45-55 min. laten ontdooien en gaarbraden. Fond ontdooien (in magnetron). Braadzak uit oven nemen. Puntje van braadzak knippen en vocht in steelpan schenken. Fond erbij schenken en vocht op hoog vuur laten inkoken tot lichtgebonden jus. Op smaak brengen met zout en peper. Groenten uit braadzak over vier warme borden verdelen. Kalkoen in dunne plakken snijden en ernaast leggen. Beetje jus erover scheppen, rest apart erbij geven. Lekker met (zelfgemaakte) torentjes van aardappelpuree.

Tip:

Speciaal voor de feestdagen heeft AH ook een groot stuk gemarineerde kalkoenfilet tijdelijk in het assortiment. Deze kan op eenzelfde wijze als dit recept met beetgare groente in een braadzak worden ingevroren. Het vlees is al gemarineerd, en ook jus maken is hierbij niet nodig. In de kalkoenfilet zijn inkepingen gemaakt, gevuld met een klontje kruidenboter.

Tip:

*Speciaal voor kerst ontwikkeld. Tijdelijk verkrijgbaar.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.