Kof­fie-crè­me brûlée met kar­de­mom

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • crème brûlée-schaaltjes (250 ml, doorsnede 13 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 125 ºC. Splits de eieren. In kom eierdooiers (eiwit wordt niet gebruikt) loskloppen met 75 g suiker en kardemom. Koffie, slagroom en melk erdoor kloppen en mengsel voorzichtig in schaaltjes schenken. Schaaltjes in braadslede zetten en kokend water in braadslede schenken tot kwart onder rand van schaaltjes. Braadslede in midden van oven schuiven en crèmemengsel in 40-50 min. laten stollen (au bain-marie). Crème laten afkoelen en in koelkast in minstens 3 uur door en door koud laten worden.
  2. Ovengrill voorverwarmen. Schaaltjes crème uit koelkast nemen en gelijkmatig bestrooien met rest van 50 g suiker. Schaaltjes op rooster zetten en vlak onder heet grillelement schuiven. Suikerlaagje in 1-3 min. goudbruin laten kleuren. Direct serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.