Bli­ni's met avo­ca­dor­oom en zalm

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 8 personen
3 79

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom poffertjesmix met melk en ei tot glad beslag kloppen. In ruime koekenpan klein gedeelte van olie verhitten. In porties 12 pannenkoekjes (= blini's) van 7 cm doorsnee en 12 kleine blini's van 5 cm doorsnee bakken (er eventueel iets meer van bakken en de mooiste uitzoeken). Avocado's pellen en in blokjes snijden. In kom avocado met vork fijnprakken. Zure room en citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele kleine blaadjes basilicum en koriander voor garnering achterhouden, rest fijnsnijden. Helft van avocadomengsel in andere kom scheppen en basilicum en koriander erdoor roeren. Beide mengsels en blini's afgedekt in koelkast zetten.
  2. Voor volwassenen grote blini's over vier borden verdelen. Op elke blini bergje avocadoroom met kruiden scheppen. Zalm in repen snijden en over blini's verdelen. Beetje kaviaar erop scheppen. Blini's garneren met verse kruiden. Voor kinderen kleine blini's over bordjes verdelen. Op elke blini bergje avocadoroom zonder kruiden scheppen. Kipreepjes erover verdelen.

Tip:

Kindertip: Kleine belegde hartige pannenkoekjes vindt iedereen lekker. Omdat kinderen meestal geen grote liefhebbers van gerookte vis zijn, krijgen zij gerookte kipreepjes. Voor de volwassenen is de avocadoroom extra op smaak gebracht met verse basilicum en koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.