Ge­smoor­de prei

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 12 personen
3 73

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bouillon aan de kook brengen. Preigroen van preien af snijden. Preiwit wassen en in stukken van 3 cm snijden. Prei in bouillon leggen en 20 min. zachtjes laten koken. Prei uit pan nemen, laten uitlekken en afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. (Bouillon is voor dit recept verder niet nodig, maar kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de volgende dag groentesoep mee te maken).
  2. In ruime pan boter smelten. Prei toevoegen en 15 min. met deksel op pan op laag vuur zachtjes smoren. Laatste min. bosui aan prei toevoegen en meefruiten. Prei met zout en peper op smaak brengen. In schaal opdienen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.