Var­kens­fi­let met ap­pel-gem­ber­vul­ling en port­jus

  • hoofdgerecht
  • 12 personen
  • 345 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 12 personen
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cocktailprikkers
  • aluminiumfolie
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In ruime koekenpan 1 el olie verhitten en bacon 1 min. zachtjes uitbakken. Gember en appel toevoegen en al omscheppend 1 min. meebakken. Op smaak brengen met zout en peper. Laten afkoelen. Bosuitjes erdoor scheppen. Met scherp mes elke varkensfilet horizontaal insnijden zodat vlees kan worden gevuld. In kommetjes knoflook met 2 el olie mengen. Varkensfilets met appelmengsel vullen. Vulling stevig aanduwen zodat alle vulling wordt gebruikt. Vlees met cocktailprikkers vaststeken en met knoflookolie bestrijken. In schaal overdoen en afgedekt in koelkast minimaal 2 uur marineren. Gevogeltefond en port aan de kook brengen en op hoog vuur tot 1/3 laten inkoken. Pan van vuur nemen en helft van boter erdoor kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Jus laten afkoelen en tot gebruik in koelkast zetten.
  2. Vlees op kamertemperatuur laten komen. Oven voorverwarmen op 175 °C. In koekenpan rest van boter verhitten en vlees rondom aanbraden. Vlees met bakvocht in braadslede overdoen, met spek beleggen en ca. 1 uur in oven braden. Laatste 10 min. spek van varkensfilet nemen. Vlees uit oven nemen, in aluminiumfolie verpakken en nog 10 min. laten rusten. Portjus verwarmen. Bladselderij erdoor mengen. Vlees in 12 plakken snijden en met jus serveren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.