Pit­ti­ge zuur­kool met boe­ren­rook­worst

De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist.

(111)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De cayennepeper en tomatenblokjes geven deze zuurkoolpuree een twist. 4 personen
3 111

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar. Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort. Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn. Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper. Serveer met de rookworst.

video

Pu­ree ma­ken

Kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.405 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2004 week 48-49

Pittige zuurkool met boerenrookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge zuur­kool met boe­ren­rook­worst

1
1
  • 1 kg kruimige aardappelen

Schil de aardappelen. Snijd in stukken en kook in 20 min. gaar.

2
2
  • 1 boerenrookworst

Verwarm rookworst volgens aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Verhit in een braadpan de olie en pers de knoflook erboven uit. Fruit de knoflook kort.

4
4
  • 400 g tomatenblokjes
  • 500 g zuurkool naturel

Roer de tomatenblokjes en de zuurkool erdoor en verwarm op laag vuur 10 min. zachtjes.

5
5
  • 3 el olijfolie

Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de olie fijn.

Puree maken

Instructievideo

03:22 min.

6
6
  • 1 tl gemalen cayennepeper

Meng het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree en breng pittig op smaak met de cayennepeper.

7
7

Serveer met de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.