Room­ijs met es­pres­so en gem­ber

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Met ijstang in vier cappuccinokoppen of wijde glaasjes flinke bol slagroomijs scheppen. Hete espresso erover schenken. Gember en chocoladevlokken erover strooien. Direct serveren. Lekker met een glaasje koffielikeur.

Tip:

Dit recept vraag om variatie. Bijvoorbeeld roomijs met chocoladesaus, mokka-ijs of walnotenijs in plaats van slagroomijs. Ook heerlijk met een extra scheutje koffie- of chocoladelikeur!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.