Bread en but­ter­pud­din­kjes met aman­de­len en bas­terd­sui­ker

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede
  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. Sneetjes brood elk in vier vierkantjes snijden. Appel bedruppelen met citroensap. Afwisselend laagjes brood en appel in schaaltjes leggen. Ei loskloppen met room en vanillesuiker en over brood en appel schenken. Amandelen en basterdsuiker erover strooien. Boter in vlokjes erover verdelen. Schaaltjes in braadslede zetten. Voorzichtig zoveel kokend water in braadslede schenken dat vormpjes voor 3/4 deel onder water staan. In oven zetten en puddinkjes in 20-25 min. gaar en lichtbruin bakken. Direct serveren.

Tip:

Vervang het rozijnenbrood eens door muesli-notenbrood of door suikerbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.