Fruit­sa­la­de met za­ba­gli­o­ne­saus

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Perziken en frambozen over vier mooie coupes verdelen. In pan ruim water aan de kook brengen. In metalen kom eierdooiers met suiker dik en schuimig kloppen. Kom in pan met kokend water hangen en al kloppend met handmixer geleidelijk marsala erbij schenken. Ca. 5 min. blijven kloppen tot luchtige crèmekleurige massa ontstaat die aan garde blijft hangen. Zabaglione over fruit scheppen en direct serveren.

Tip:

Een zabaglione is een gebonden schuimige eiersaus van Italiaanse oorsprong. De marsala in deze zabaglione kan vervangen worden door cream sherry of zoete witte wijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.