Hang­op met se­sam­ka­ra­mel en peer

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 uur wachten
(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 17

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schone theedoek in vergiet leggen en vergiet in kom hangen. Yoghurt in theedoek schenken en in ca. 8 uur laten uitlekken. Kort voor serveren in pan met dikke bodem boter verhitten. Sesamzaad toevoegen en in enkele minuten goudbruin bakken. Suiker en 1 el water toevoegen en suiker zonder roeren op laag vuur laten smelten. Pan af en toe omschudden. Vuur iets hoger draaien en suikerstroop verhitten tot karamelkleurig. Pan van vuur nemen. Hangop over vier schaaltjes verdelen. Karamelsaus voorzichtig erover schenken en hard laten worden. Peer bedruppelen met citroensap en over schaaltjes verdelen.

Tip:

Neem voor dit hangoptoetje fruit van het seizoen: in de zomer lekker rood fruit, perziken, nectarines of pruimen. In de winter appel, peer of mandarijn.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.