Me­loen­sa­la­de met strac­ci­a­tel­la-ijs

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ijsbolletjeslepel

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pistachenootjes pellen en in zeef onder heet stromend water afspoelen. Nootjes tussen keukenpapier droogwrijven. Nootjes grof hakken. Meloen halveren en pitten verwijderen. Vruchtvlees in dunne plakken snijden, schillen en over vier bordjes verdelen. Limoen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoen uitpersen. In kommetje limoenrasp met limoensap en honing tot dressing roeren. Dressing over plakken meloen scheppen. Met ijstang op elk bord 1 grote bol stracciatella-ijs scheppen. Meloensalade met pistachenootjes garneren en direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.