Ge­gril­de exo­ti­sche fruit­sa­la­de met gem­ber-ba­na­nen­kwark

  • nagerecht
  • 4 stuks
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 25 x 35 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Grill voorverwarmen. Mango schillen en in plakken van pit snijden. Ananas in schijven snijden, schillen en in vieren snijden. Harde kern verwijderen. Papaja schillen, pitjes verwijderen en in stukken snijden. Fruit in ovenschaal leggen, suiker erover strooien en voorzichtig door elkaar husselen. Schaal ca. 10 cm onder hete grill schuiven en fruit ca. 15 min. grillen, tot het zacht is en randjes mooi bruin zijn. Intussen in kom gemberstukjes door bananenkwark mengen. Pecannoten grof hakken. Fruit over vier borden verdelen en gember-bananenkwark erop scheppen. Garneren met pecannoten.
  2. Variatie: De papaja kan goed vervangen worden door 2 perziken of nectarines. De salade wordt dan een tikkeltje zoeter.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.