Zand­taart­jes met cus­tard en bes­sen

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 stuks
2 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • plasticfolie
  • lage eenpersoonstaartvormpjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In keukenmachine koeken fijnmalen. Boter en honing erdoor mengen. Taartvormpjes bekleden met plasticfolie en koekmengsel stevig in vormpjes aandrukken. In pan met dikke bodem melk en slagroom met vanillestokje aan de kook brengen. Zodra mengsel kookt, pan van vuur nemen, vanillestokje verwijderen en apart houden. Intussen in andere pan ei, eierdooier en suiker luchtig en crèmekleurig kloppen. Al kloppend roommengsel bij eimengsel schenken. Mengsel onder voortdurend roeren op laag vuur verwarmen tot gebonden vla ontstaat. Met mesje merg uit vanillestokje schrapen en door custard roeren. Custard al roerend iets laten afkoelen. Zandtaartjes uit vormpjes nemen. Warme custard erover uitstrijken. Garneren met bessen en kaneelstokje.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.