Room­kwark­taart met cran­ber­ry­top­ping

Een kruimelige bodem, romige kwark en rode compote: een wintertaart om warm voor te lopen.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans gebak Een kruimelige bodem, romige kwark en rode compote: een wintertaart om warm voor te lopen. 10 stuks
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier. Mix in een kom de mix voor de kruimelbodem en de boter. Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan. Laat de taartbodem ca. 15 min. in de koelkast opstijven.
  2. Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit. Kook de cranberry's met het sinaasappelrasp, -sap en de suiker tot de cranberrycompote gebonden is.
  3. Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf. Mix in een andere kom de taartmix met het water en klop in ca. 2 ½ min. schuimig. Klop de kwark erdoor. Spatel vervolgens de slagroom erdoor en verdeel dit over de taartbodem. Laat de taart ca. 4 uur in de koelkast opstijven. Laat ondertussen ook de cranberrycompote afkoelen.
  4. Strijk kort voor het serveren de cranberrycompote over de taart uit.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 413 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Roomkwarktaart met cranberrytopping

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Room­kwark­taart met cran­ber­ry­top­ping

1
1

Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.

2
2
  • 1 mix voor kwarktaart naturel
  • 50 g boter

Mix in een kom de mix voor de kruimelbodem en de boter.

3
3

Verdeel het kruimelmengsel over de bodem van de taartvorm en druk met de bolle kant van een lepel stevig aan.

4
4

Laat de taartbodem ca. 15 min. in de koelkast opstijven.

5
5
  • ½ sinaasappel

Boen ondertussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Pers de sinaasappel uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

6
6
  • 340 g cranberry's
  • 100 g suiker

Kook de cranberry's met het sinaasappelrasp, -sap en de suiker tot de cranberrycompote gebonden is.

7
7
  • 250 ml slagroom

Klop ondertussen in een kom de slagroom stijf.

8
8
  • 1 mix voor kwarktaart naturel
  • 400 ml kraanwater

Mix in een andere kom de taartmix met het water en klop in ca. 2 ½ min. schuimig.

9
9
  • 450 g magere kwark

Klop de kwark erdoor. Spatel vervolgens de slagroom erdoor en verdeel dit over de taartbodem.

10
10

Laat de taart ca. 4 uur in de koelkast opstijven. Laat ondertussen ook de cranberrycompote afkoelen.

11
11

Strijk kort voor het serveren de cranberrycompote over de taart uit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.