Ri­cot­ta-cla­fou­tis met bra­men en va­nil­le

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 207 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(66)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 12 stuks
3 66

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom bramen en jenever voorzichtig door elkaar scheppen. Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan slagroom met vanillestokje ca. 5 min. zachtjes verwarmen. Vanillestokje eruit nemen en met mesje merg eruit schrapen. Merg weer door room roeren. In kom eieren met basterdsuiker en mespunt zout tot luchtig mengsel kloppen. Ricotta, room en bloem erdoor kloppen. Mengsel overdoen in taartvorm en bramen met vocht erover verdelen. In oven clafoutis in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct bestuiven met poedersuiker. Warm, lauwwarm of koud serveren. Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.

Tip:

Een clafoutis is een echte Franse taart, gemaakt van een soort pannenkoekenbeslag dat in de oven wordt gebakken. Oorspronkelijk met verse kersen, maar steeds vaker ook met ander vers zomerfruit, zoals abrikozen, perziken en blauwe bessen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 207 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.