Fi­lo­deeg­taart met se­sam­vul­ling en ho­ning­s­iroop

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan nagerecht 16 stuks
3 10

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vierkante taartvorm ca. 25 x 25 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 175 °C. In kom sesamzaad, amandelen, koekkruiden, 3 el honing en helft van boter door elkaar mengen. Ontdooide deegvelletjes voorzichtig uitvouwen. Deegvel in ingevette taartvorm leggen en bestrijken met boter. Hierop nog 4 lagen deeg leggen, elke laag bestrijken met boter. Sesammengsel erop scheppen en gladstrijken. Andere 5 deegvellen erop leggen en ieder vel bestrijken met boter. Overtollig deeg langs randen wegsnijden. Met scherp mesje taart in 16 vierkanten porties verdelen. Niet helemaal insnijden tot op bodem. Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar en goudbruin bakken. Intussen in steelpan 250 ml water met 5 el honing en kaneelstokje aan de kook brengen. Ca. 8 min. zachtjes inkoken tot dunne siroop. Laten afkoelen en citroensap erdoor roeren. Taart uit oven nemen en honingsiroop gelijkmatig erover schenken. Taart laten afkoelen en siroop laten intrekken. Lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.

Tip:

Sinaasappelaroma: Geef deze taart een verfijnd sinaasappelaroma door het water voor de honingsiroop te vervangen door 250 ml sinaasappelsap, liefst vers geperst, en 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.