Taart van ro­mi­ge mous­se en man­go

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 338 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 stuks
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage taartvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom met koud water gelatine 5 min. water weken. In steelpan 50 ml mangosap aan de kook brengen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in hete sap oplossen. In kom rest van mangosap, 2 el likeur en gelatinemengsel door elkaar roeren. Ca. 15 min. laten afkoelen tot mengsel geleiachtig wordt. Intussen in keukenmachine bastognekoeken fijn verkruimelen en boter erdoor mengen. Mengsel over bodem van ingevette vorm verdelen. Met bolle kant van lepel goed aandrukken. In andere kom slagroom met poedersuiker stijf kloppen en door mangosapmengsel spatelen. Mangomousse over taartbodem verdelen. Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven. Mango schillen, vruchtvlees in plakken van pit snijden en in stukjes snijden. In kom mango en rest van likeur door elkaar scheppen en tot gebruik laten staan. Voor serveren mango over taart verdelen en garneren met hagelslag.

Tip:

Een heerlijke taart om op te variëren. De mousse heeft een licht tropische smaak en combineert goed met allerlei soorten tropisch fruit. Ook heerlijk zijn blokjes kiwi of ananas. Of maak een fruitsalade van verschillende soorten tropisch fruit.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 338 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 20 g
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.