Va­nil­le-ci­trustaart met kro­kan­te bo­dem

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 302 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 50 min. wachten
(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 stuks
3 8

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede), ingevet, bakpapier, steunvulling

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 175 ºC voorverwarmen. In keukenmachine bloem, mespunt zout en boter met pulseknop tot kruimeldeeg mengen. Poedersuiker en dooiers toevoegen en kort kneden. Vorm met deeg bekleden. Deeg met bakpapier bekleden en vullen met steunvulling. In oven taartbodem ca. 50 min. bakken tot bodem mooi bruin is. Steunvulling en bakpapier verwijderen en taartbodem laten afkoelen. Intussen grapefruits en sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uit snijden. Op keukenpapier laten uitlekken. Vanillekwark gelijkmatig over taartbodem uitstrijken en grapefruit- en sinaasappelpartjes erover verdelen. Direct serveren.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 302 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.