Abri­ko­zen­slof met aman­del­spijs

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 201 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 16 stuks
3 15

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voor verwarmen op 200 °C. In zeef abrikozen laten uitlekken, sap opvangen. In pan sap met honing op hoog vuur ca. 10 min. inkoken tot siroop. Bakplaat bekleden met bakpapier. Croissantdeeg uitrollen. Lap halveren en twee helften tegen elkaar op bakplaat leggen tot brede rechthoekige lap, naden dichtdrukken en randen ca. 2 cm omhoog vouwen. Citroen schoonboenen en schil eraf raspen. In kom amandelspijs met vork losmaken. Citroenrasp, 2 el abrikozensap, ei en slagroom erdoor roeren tot romig mengsel ontstaat. Mengsel over deeg uitstrijken en abrikozen dicht tegen elkaar aan met bolle kant naar boven erop leggen. Amandelen over abrikozen strooien. In midden van oven taart in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven royaal bestrijken met abrikozensap. Lekker met een flinke toef slagroom.

Tip:

Op dezelfde manier maak je ook heel snel een heerlijke appelslof. Verdeel 3-4 in dunne schijfjes gesneden appels over het amandelmengsel.

video

Aman­del­spijs ma­ken

Instructievideo - 01:03 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 201 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.