Rijs­te­vlaai met ko­kos­top­ping

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 182 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 16 stuks
3 47

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vlaaivorm (doorsnede 30 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C. In kom deeg bereiden van mix voor witbrood, boter en 150 ml lauw water volgens aanwijzing op verpakking. Deeg ca. 10 min. laten rijzen. In kom eieren loskloppen met kokosmelk, custardpoeder en helft van suiker. Rijstepap erdoor roeren. Aanrecht bestrooien met wat bloem en deeg uitrollen tot dunne lap met een doorsnede van ca. 32 cm. Vorm bekleden met deeg en deeg aan rand goed aandrukken, overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Rijstepapmengsel erin schenken. In kom rest van suiker, kokos en kardemom door elkaar mengen. Over vlaai strooien. Vorm 1 richel onder midden in oven schuiven en rijstevlaai in ca. 35 min. goudbruin en gaar bakken. Laten afkoelen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 182 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.