Fran­se ap­pel­taart met cal­va­dos

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 4 u. 45 min. wachten
(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht 12 stuks
3 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kommetje rozijnen met calvados mengen en minimaal 4 uur marineren. Oven voorverwarmen op 200 ºC. In kom boter met 100 g suiker tot glad mengsel roeren. Bloem, eierdooiers en 2 el koud water toevoegen en alles tot soepel deeg kneden. Deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen tot ronde lap die iets groter is dan taartvorm. Taartvorm met deeg bekleden. Rozijnen afgieten en over bodem verdelen. Appelschijfjes er in overlappende cirkels opleggen. Rest van suiker erover strooien. Taart ca. 45 min. in oven bakken. Abrikozenjam met 1 el water in pannetje zachtjes verwarmen. Appels hier dun mee bestrijken.

Tip:

Geen tijd of geduld om de rozijnen 4 uur te marineren in de calvados? Breng de rozijnen dan samen met de calvados aan de kook en verwarm ze ca. 10 min. heel zachtjes tot ze het vocht hebben opgenomen en het overtollige vocht is verdampt. Overigens zijn rozijnen gemarineerd in sinaasappellikeur ook een aanrader.

video

Ap­pel-bes­sen­taart bak­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.