Krui­mel­taart met ap­pel, blau­we bes­sen en prui­men

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 stuks
3 88

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom 125 g boter (per taart) met ⅔ van de suiker tot een glad mengsel. Voeg 250 g bloem (per taart), de eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.
  2. Wrijf in een andere kom de rest van de bloem met de havermout, de rest van de suiker, de rest van de boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren. Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling. Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Andere fruitvariaties: Een taart om naar hartelust op te variëren. Met fruit van het seizoen bijvoorbeeld. In de zomer zijn in plaats van pruimen verse abrikozen of perziken ook heerlijk, en de blauwe bessen kunnen uitstekend vervangen worden door bramen. In de winter doet deze taart het goed met appels, peer en gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Kruimeltaart met appel, blauwe bessen en pruimen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­mel­taart met ap­pel, blau­we bes­sen en prui­men

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 eieren
  • 125 g roomboter
  • 100 g suiker

Splits de eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Roer in een kom de boter met de suiker tot een glad mengsel.

3
3
  • 250 g bloem
  • 2 el koud water

Voeg de bloem, eierdooiers en het koude water toe. Kneed tot een soepel deeg.

4
4
  • 50 g bloem
  • 50 g havermout
  • 50 g suiker
  • 50 g roomboter
  • 1 tl koekkruiden

Wrijf in een andere kom de bloem met de havermout, suiker, boter en de koekkruiden met vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt.

5
5
  • 4 friszure appels
  • 5 pruimen zonder pit

Schil en snijd de appels in vieren. Verwijder het klokhuis en snijd de parten in stukjes. Snijd de pruimen in vieren.

6
6
  • 150 g blauwe bessen
  • 2 el custardpoeder

Schep in een kom de appels, pruimen, bessen en custardpoeder voorzichtig door elkaar.

7
7
  • 2 g bloem
  • 2 g roomboter

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde, dunne lap van ca. 30 cm. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg.

8
8

Verdeel het appelmengsel erover. Strooi het kruimeldeeg over de vulling.

9
9

Schuif de taart iets onder het midden van de oven en bak in ca. 60 min. goudbruin en gaar.

variatietip:

Andere fruitvariaties: Een taart om naar hartelust op te variëren. Met fruit van het seizoen bijvoorbeeld. In de zomer zijn in plaats van pruimen verse abrikozen of perziken ook heerlijk, en de blauwe bessen kunnen uitstekend vervangen worden door bramen. In de winter doet deze taart het goed met appels, peer en gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.