Ro­mi­ge bit­ter­koek­jes­taart met mok­ka­boon­tjes

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 411 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(83)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 8 stuks
3 83

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 min. weken. In keukenmachine bitterkoekjes fijnmalen. In kom slagroom stijf kloppen. Door slagroom 300 g bitterkoekjes spatelen. In steelpan 75 ml water aan de kook brengen. Koffiepoeder erin oplossen. 3 el koffie en walnootolie door rest van bitterkoekjes mengen. Gelatine uitknijpen en al roerend in rest van hete koffie oplossen. Gelatinemengsel door roommengsel roeren. Bitterkoekjesmengsel over bodem van ingevette vorm verdelen en met bolle kant van lepel goed aandrukken. Roommengsel erover uitstrijken. Garneren met rand van mokkaboontjes langs buitenrand van taart. In koelkast taart ca. 3 uur laten opstijven.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 411 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.