Plaat­taart met prui­men en ho­ning

Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd.

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 430 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Serveer als nagerecht eens zo'n heerlijk fruitige taart, succes verzekerd. 8 stuks
3 28

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes. Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, 2 el honing en de cognac door elkaar.
  2. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm. Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.
  3. Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de rest van de honing. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Plaattaart met pruimen en honing

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Plaat­taart met prui­men en ho­ning

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 sinaasappel
  • 250 g gewelde pruimen

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Pers de helft van de sinaasappel uit. Snijd de pruimen in niet te kleine stukjes.

3
3
  • 2 el vloeibare honing
  • 4 el cognac

Schep in een kom de pruimen, het sinaasappelsap en -rasp, de honing en cognac door elkaar.

4
4
  • 10 plakjes roomboterbladerdeeg

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm.

5
5

Leg de deeglap voorzichtig op de bakplaat. Vouw de randen van het deeg ca. 1 cm. omhoog.

6
6

Laat de pruimen in een zeef boven een kom uitlekken, bewaar het vocht. Verdeel de pruimen over het deeg.

7
7
  • 3 eieren
  • 150 ml crème fraîche
  • 3 el vloeibare honing

Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, het vocht van de pruimen en de honing.

8
8

Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pruimen en bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.