Ker­sen­kwark­taart met bes­sen-drui­ven­sap

Gefeliciteerd! Jouw verjaardag verdient deze heerlijke vruchtentaart.

  • nagerecht
  • 10 stuks
  • 438 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(61)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Gefeliciteerd! Jouw verjaardag verdient deze heerlijke vruchtentaart. 10 stuks
3 61

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (∅ 24 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Week in een kom met koud water de gelatine ca. 5 min. Was de kersen. Verwijder ondertussen uit 1/3 van de kersen de pit (met kersenontpitter). Pureer in de keukenmachine. Verwarm in een pannetje zachtjes de dubbeldrank.
  2. Knijp de gelatine goed uit. Los al roerend op in het van het vuur afgehaalde bessensap. Laat het mengsel afkoelen. Roer in een kom de kwark, het gelatinemengsel, de kersenpuree en de suiker door elkaar.
  3. Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Smelt de boter. Verkruimel in een keukenmachine de cookies en meng de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in.
  4. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad.
  5. Zet de rest van de kersen met steeltjes rechtop op de bovenkant van de kaart. Laat de kaart in de koelkast ca. 3 uur opstijven.

variatietip:

Dit recept kunt u als basis voor uw eigen kwarktaart gebruiken. Varieer met het fruit: frambozen, rode bessen, aardbeien, bramen en/of blauwe bessen. Varieer ook met het vruchtensap: kies eens voor een andere dubbeldrank of neem versgeperst sinaasappelsap. En in plaats van volle kwark is vanillekwark of fruitkwark ook heerlijk.

video

Ge­la­ti­ne ver­wer­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 438 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Zoete taarten en toetjes

Kersenkwarktaart met bessen-druivensap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­sen­kwark­taart met bes­sen-drui­ven­sap

1
1
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 500 g kersen
  • 100 ml dubbeldrank bessen & druiven

Week in een kom met koud water de gelatine ca. 5 min. Was de kersen. Verwijder ondertussen uit 1/3 van de kersen de pit (met kersenontpitter). Pureer in de keukenmachine. Verwarm in een pannetje zachtjes de dubbeldrank.

2
2
  • 500 g volle kwark
  • 175 g witte basterdsuiker

Knijp de gelatine goed uit. Los al roerend op in het van het vuur afgehaalde bessensap. Laat het mengsel afkoelen. Roer in een kom de kwark, het gelatinemengsel, de kersenpuree en de suiker door elkaar.

3
3
  • 250 ml slagroom
  • 200 g almond cookies
  • 100 g roomboter

Klop in een andere kom de slagroom stijf en schep door het kwarkmengsel. Smelt de boter. Verkruimel in een keukenmachine de cookies en meng de gesmolten boter erdoor. Vet de springvorm in.

4
4

Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de ingevette vorm en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel het kwarkmengsel erover en strijk de bovenkant glad.

5
5

Zet de rest van de kersen met steeltjes rechtop op de bovenkant van de kaart. Laat de kaart in de koelkast ca. 3 uur opstijven.

variatietip:

Dit recept kunt u als basis voor uw eigen kwarktaart gebruiken. Varieer met het fruit: frambozen, rode bessen, aardbeien, bramen en/of blauwe bessen. Varieer ook met het vruchtensap: kies eens voor een andere dubbeldrank of neem versgeperst sinaasappelsap. En in plaats van volle kwark is vanillekwark of fruitkwark ook heerlijk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.