Cou­pe pas­sie­vrucht

(32)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 32

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Passievruchten met scherp mes halveren. Vruchtvlees (pitjes met aanhangend sap) met theelepel boven schaaltje uit halve passievruchten scheppen. In kom slagroom stijfkloppen met poedersuiker. Lemon curd erdoor mengen. Vier theelepels van vruchtvlees aparthouden voor garnering; rest van passievruchtpulp met spatel luchtig door slagroom scheppen, zodat gemarmerd effect onstaat. Slagroommengsel over vier hoge glazen coupes verdelen. Garneren met apart gehouden passievrucht.

Tip:

Schuimpjes smaken verrukkelijk in dit recept. Breek een aantal schuimpjes in grove kruimels of verpak ze in een theedoek en tik ze met een fles of deegroller kapot. Schep de schuimkruimels door de slagroom.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.